Osaamisen siirto

Mitä?

Tehokkain ja nopein tapa siirtää osaamista ihmiseltä toiselle on tehdä oppimistapahtumasta (viestinnällisestä transaktiosta) motivoiva, henkilökohtaistettu, mukaansatempaava mutta myös yhteisöllinen elämys. On palkitsevaa olla yhteisen oppimistapahtuman äärellä.

Digipedagogisin keinoin oppimistapahtumaan lisätään toistettavuutta, ajasta ja paikasta riippumattomuutta, elämyksellisyyttä, oppimisanalytiikkaa ja joukkoistettuja yhteistyömalleja. Nämä yhdessä muodostavat oppimistapahtumaan skaalautuvuutta, jota ilman osaamisen siirto olisi hidasta, paikallista, ad-hoc-tyyppistä ja kallista.

Toimitamme asiakkaillemme tarkasti määritellyn koulutuksellisen kokonaisuuden yllä olevista taidoista ja tekniikoista. Lisäksi opastamme siinä, miten uudet opit käännetään liiketoiminnalliseksi tulokseksi.

Osaaminen ja digipedagogiset valmiudet siirretään asiakkaalle digitaalisessa oppimisympäristössä. Asiakkaalle toimitetaan järjestelmän käyttöoikeuksia osallistujamäärän mukaan.

Asiantuntijamme ja/tai valmentajamme osallistuvat osaamisen siirtoprosessiin, mutta vain niin kauan, että asiakkaallamme on itsenäiset valmiudet toimia. Osaamisen siirto ei toteudu pelkästään verkon kautta, usein tarvitaan myös fyysinen on-site-ulottuvuus, jotta oppimistapahtuma olisi mahdollisimman tehokas.

Miksi?

Jatkuva muutos on pysyvä olotila. Organisaation itsensä oppimat asiat varmistavat pysyvän muutoskyvykkyyden.

Tilapäisresurssit tulevat ja menevät ja vievät osaamisensa mennessään. Pysyvää hyötyä harvoin saadaan.

Lisätieto: thomas.schleutker@storico.fi (+358 400 261344)

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close